دومین کلینیک ارتوپدی زنجیره امید در سال جاری با انجام 25 جراحی فوق تخصصی به کار خود پایان داد

25 عمل موفقیت امیز

تاریخ: 1396/9/27

دستت درد نکنه آقای دکتر

دومین کلینیک ارتوپدی زنجیره امید در سال جاری با انجام 25 جراحی فوق تخصصی به کار خود پایان داد.

 تیم فوق تخصصی جراحی ستون فقرات زنجیره امید به رهبری پروفسور کیوان مزدا و با همکاری پزشکان فوق تخصص خارجی (دکتر کلارک؛ دکتر دوزاک و دکتر مسری زادا) و داخلی (دکتر نبیان و دکتر وهار) صبح روز شنبه 18 آذر ماه با حضور در موسسه زنجیره امید و معاینه بیماران کار خود را آغاز کردند. 

در این کلینیک جمعا 75 نفر ویزیت شدند که 50 نفر از این آنان جهت گذراندن دوره‌های قبل از عمل و کسب آمادگی برای انجام جراحی در سال آینده، نوبت‌دهی شدند. 25 نفر دیگر که در کلینیک‌های قبلی حضور داشته و آماده عمل بودند، طی هفته گذشته توسط همین تیم پزشکی و در بیمارستان نورافشار تهران تحت عمل جراحی قرار گرفتند.  یعنی به طور میانگین پنج عمل در روز، که بعضی از آن‌ها 10 ساعت به طول می‌انجامید و  از لحاظ پزشکی، پیچیدگی  و حساسیتی بسیار بالایی داشتند.

ستار، بیمار 14 ساله یکی از این کودکان است که سه شنبه هفته گذشته عمل شد. او دچار اسکولیوز پیشرفته (بالای 80 درجه) می‌باشد و برای درمان به ایران آمده است. قبل از این که وارد اتاق عمل شود، از مشکلاتی که برایش به وجود آمده حرف میزند، از این که با ناهنجاری‌های جسمی (قوز شدید) بزرگ شده، با دیگر هم‌ سن و سالانش تفاوت داشته و با محدودیت‌های حرکتی زندگی کرده است.  از عمل جراحی هم می‌ترسد. وقتی علت را جویا میشوم از لابلای حرفهای خودش و پدرش متوجه اتفاقی می‌شوم که برای تنها دوست ستار در افغانستان افتاده است. گویا او نیز اسکولیوز داشته و پس از مدتی به علت ناموفق بودن درمان با مشکلات زیادی روبرو شده است. ستار نه از فعالیت‌های موسسه اطلاع چندانی دارد و نه از شهرت و تخصص پزشکانی که درمان او را به عهده گرفته‌اند؛ به همین خاطر نسبت به عمل جراحی و اتفاقات پس از آن نگرانی‌های زیادی دارد. با این حال وقتی از امکانات موسسه و جراحان برجسته ای که قرار است او را عمل کنند حرف می‌زنم، کنجکاو می‌شود. درمان اسکولیوز برایش قابل تصور نیست.  درحالی که با تلاش‌های خستگی ناپذیر خانم مریم مرعشی مدیر عامل خیریه زنجیره امید در طی این سال‌ها، امروزه درمان این بیماری در موسسه زنجیره امید امری عادی محسوب می‌شود. در حال حاضر سالانه دست کم 60 تا 70 عمل فوق تخصصی ستون فقرات در موسسه زنجیره امید با موفقیت انجام می‌شود و ستار هم یکی از آن‌ها به شمار خواهد آمد. همه این این جراحی‌ها توسط پزشکانی انجام می‌شود که بدون هیچ چشمداشتی در ایام تعطیلات‌شان به ایران می‌آیند و کودکانی را درمان می‌کنند که زندگی ‌شان در خطر فلج و یا مرگ است. همه این پزشکان فوق تخصص ارتوپدی و فلوشیپ اطفال هستند و برای این گونه عمل ها از دستگاهی به نام Nerve Monitoring استفاده می‌کنند که توسط خود موسسه تهیه شده است. Nerve Monitoring با رصد سیستم عصبی بیمار حین عمل، خطرات احتمالی مثل آسیب دیدن نخاع را به صفر می‌رساند.  آسیب دیدن نخاع همان چیزی است که ستار را از جراحی و نتیجه آن می‌ترساند. اما خدمات موسسه زنجیره امید با عمل شدن بیماران پایان نمی‌یابد.  مراقبت‌های ویژه بعد از عمل این بیماران نیز برعهده یک تیم 19 نفره پرستاری است که همگی از طریق خود موسسه زنجیره امید دوره‌های آموزشی (Post Up)جراحی ستون فقرات را گذرانده‌اند. همچنین فیزیوتراپی تنفسی بیماران توسط تیم توانبخشی موسسه و طبق پروتکل تخصصی اطفال، انجام خواهد شد.

 خیلی زود متوجه شدم که توضیحات من فایده ای ندارد و ستار بیشتر سردرگم می‌شود. به همین خاطر از کودکانی که پیشتر توسط دکتر مزدا و همکارانش جراحی شده و بهبود یافته‌اند (قبل و بعد از عمل) چندتایی عکس‌ و ویدیوی کوتاه نشانش می‌دهم. لبخند می‌زند و به فکر فرو می‌رود. در حالی که کم‌کم آماده ورود به اتاق عمل می‌شود، از من می‌خواهد به دکترش چیزی بگویم؛ که در عین سادگی حرف همه ماست: دستت درد نکنه آقای دکتر....

نظرتان را با ما به اشتراک بگذارید


تازه ترین اخبار

محرومیت هزاران کودک از خدمات بیمارستانی که ساخته نشد

مریم مرعشی مدیرعامل مؤسسه خیریه بین‌المللی زنجیره...

مطالعه خبر

ساخت بیمارستان کودکان در کما

کودکان و کمبود خدمات درمانی تخصصی/ نماینده مجلس: ...

مطالعه خبر